آموزش چاپ تیشرت مشکی به روش سابلیمیشن

آنچه در این مقاله میخوانید ...

آموزش چاپ تیشرت مشکی به صورت متن و فایل ویدئویی توسط گروه تبلیغاتی ثامن تهیه شده است. علاقه‌مندان حوزه چاپ روی تیشرت مشکی می‌توانند به صورت رایگان از این آموزش استفاده کنند. همچنین سعی شده است که تمام نکات ضروری مورد نیاز برای داشتن یک چاپ با کیفیت به ساده‌ترین شکل ممکن توضیح داده شود. توصیه می‌کنیم ابتدا متن را مطالعه کنید و سپس ویدئوی مربوط به آموزش چاپ روی تیشرت مشکی را به دقت مشاهده نمایید.

در این مقاله ابتدا توضیح مختصری در مورد انواع چاپ روی تیشرت داده شده است؛ پس از آن به طور اختصاصی به آموزش چاپ سابلیمیشن بر روی تیشرت مشکی می‌پردازیم. پس حتما تا انتها همراه ما باشید.

انواع مختلفی از روش‌های چاپی وجود دارند که برای چاپ بر روی البسه مناسب هستند. بهتر است ابتدا هدف خود را مشخص کنید تا بتوانید بهترین و مقرون به صرفه‌ترین روش را انتخاب کنید؛ به عنوان مثال ممکن است بخواهید یک کارگاه تولیدی راه‌اندازی کنید؛ بنابراین هدف شما تولید مدل‌های مختلف لباس در تعداد بالا است. مثال دیگری که می‌توان در این زمینه مطرح کرد، شخصی سازی البسه است. این بدین معنی است که شما طرح دلخواه مشتری را به تعداد محدود برای او بر روی تیشرت و یا هر نوع لباس دیگری چاپ می‌کنید.

نکته دیگر در انتخاب روش مناسب چاپ، توجه به جنس و رنگ پارچه است. ممکن است یک روش چاپی، بر روی جنس خاصی به خوبی جواب ندهد؛ و یا اینکه روش دیگری فقط بر روی لباس‌های با رنگ‌ روشن قابلیت چاپ داشته باشد. احتمالا هنوز سردرگم هستید و نمی‌دانید چه روشی را انتخاب کنید. در ادامه همراه ما باشید تا با انواع روش‌ها و مشخصات هر کدام بیشتر آشنا شوید.

انواع روش‌های چاپ بر روی تیشرت

  1. چاپ سیلک اسکرین: در این روش با استفاده از شابلون، رنگ مناسب و فشار ایجاد شده توسط اپراتور، طرح مورد نظر بر روی جسم ایجاد می‌شود.   چاپ سیلک بر روی اجسام با متریال‌های مختلف مثل پارچه، سرامیک، کاغذ، چوب و … قابل اجرا است. از دیگر مزایای آن نفوذ رنگ به داخل بافت پارچه، ایجاد کیفیت بالای چاپ و ماندگاری طرح است. همچنین با انواع زیادی از پارچه‌ها سازگار است. دقت داشته باشد که در این روش از هر صفحه شابلون فقط می‌توان برای انتقال طرح با رنگ یکسان بر روی تعدادی لباس استفاده کرد؛ یعنی اگر در طرح چاپی شما رنگ دیگری وجود داشته باشد، باید صفحه شابلون دیگری برای آن در نظر بگیرید. با توجه به این توضیحات، روش سیلک اسکرین برای تولید انبوه البسه‌هایی که طرح ساده و یک رنگی دارند مقرون به صرفه است؛ اما اگر قرار باشد طرح‌های چند رنگ بر روی لباس چاپ شود، کمی زمان‌بر خواهد بود. از دیگر معایب این چاپ این است که به فضای وسیعی به عنوان کارگاه نیاز دارید که عاری از هر گونه گرد و غبار باشد.
  2. چاپ پلاستیزول یا انتقال پلاستیک: مشابه روش سیلک اسکرین است؛ با این تفاوت که رنگ مورد استفاده در آن، رنگی است که از ذرات PVC ساخته می‌شود. همچنین غلظت این نوع رنگ بالاست و طرحی که بر روی تیشرت چاپ می‌کند نسبت به چاپ سیلک، برجسته‌تر است.
  3. چاپ DTG: به آن چاپ مستقیم نیز گفته می‌شود. در این روش طرح به صورت مستقیم توسط یک پرینتر یا چاپگر DTG بر روی لباس چاپ می‌گردد. این عمل بسیار شبیه پرینت گرفتن یک طرح بر روی کاغذ است. با این تفاوت که از جوهرهای مخصوص پارچه و دستگاه‌های مخصوص صنعتی باید استفاده کنید. با این روش از نظر انتخاب رنگ پارچه محدودیتی ندارید؛ اما فقط مناسب پارچه‌های نخی است. سرعت چاپ به وسیله دستگاه DTG بالا است؛ بنابراین می‌توان در مدت زمان کم، تعداد زیادی لباس را چاپ کرد.
  4. چاپ CAD: در این روش ورق‌هایی از جنس وینیل رنگی به کمک کامپیوتر برش می‌خورد. سپس طرح در جای مناسب بر روی لباس قرار داده می‌شود. در نهایت به کمک پرس حرارتی بر روی لباس می‌چسبد. این روش نیز بیشتر برای چاپ طرح‌های ساده مناسب است. از طرف دیگر برش طرح نیز وقت گیر است. پس ممکن است در تیراژ بالا مقرون به صرفه نباشد.
  5. چاپ انتقال وینیل به کمک حرارت: در این روش ابتدا طرح بر روی کاغذ انتقال که معمولا از جنس وینیل است چاپ می‌شود. سپس به کمک حرارت به روی لباس منتقل می‌گردد. در نهایت نیز کاغذ انتقال از روی لباس برداشته می‌شود. سرعت چاپ در این روش کمی پایین است. همچنین اگر پارچه شما به حرارت حساس است، نمی‌توان از این روش برای چاپ آن استفاده کرد. از طرف دیگر برای چاپ طرح‌های پیچیده مناسب است و کیفیت چاپ خوبی نیز دارد.
  6. چاپ تصعید رنگ یا چاپ سابلیمیشن: این روش نیز برای چاپ بر روی تیشرت از جمله تیشرت مشکی پرکاربرد است. برخی آن را به عنوان چاپ دیجیتال روی تیشرت مشکی می‌شناسند. اما باید بگویم که چاپ سابلیمیشن یکی از زیر مجموعه‌های چاپ دیجیتال است. در این روش با استفاده از جوهر مخصوص، طرح بر روی کاغذ سابلیمیشن پرینت گرفته می شود. سپس با حرارت بالای دستگاه چاپ سابلیمیشن، طرح بر روی لباس منتقل می‌شود. اما فقط برای چاپ لباس‌هایی مناسب است که از الیاف مصنوعی باشند یا حداقل درصدی از مواد مصنوعی در بافت آن به کار رفته باشد. این روش برای چاپ بر روی محصولات با جنس‌های مختلف مانند کاشی، سنگ، چوب، لباس، آلومینیوم و … کاربرد دارد. ادر نظر داشته باشید از نظر هزینه برای تولید انبوه مناسب نیست. کاربرد آن بیشتر در شخصی سازی و چاپ طرح دلخواه بر روی وسایلی مانند ماگ، قاب عکس، قاب موبایل، تیشرت، گردنبند و … است. برای آشنایی بیشتر شما عزیزان، ویدئوهای آموزشی در مورد نحوه چاپ بر روی محصولات مختلف به روش سابلیمیشن تهیه شده است. یکی از این ویدئوهای کاربردی و جذاب، آموزش چاپ روی قاب موبایل است.

تا به اینجای مقاله با انواع رایج روش‌های چاپ لباس آشنا شدید. اگر شما نیز در زمینه تولید پوشاک فعالیت می‌کنید، پس به احتمال زیاد به دنبال آموزش چاپ روی لباس مشکی بوده‌اید. در ادامه شما را با دو روش کاربردی چاپ سابلیمیشن تیشرت مشکی آشنا خواهیم کرد.

چاپ تیشرت مشکی با پارچه نرم پشت چسب دار

پارچه‌ای سفید رنگ با جنسی بسیار نرم و لطیف می‌باشد که پشت آن به چسب آغشته شده است. همان‌طور که می‌دانید برای چاپ سابلیمیشن نیاز به بستر سفید رنگ داریم. از طرف دیگر جنس پارچه نیز باید از الیاف مصنوعی باشد یا حداقل درصدی از الیاف مصنوعی در بافت پارچه به کار رفته باشد. بنابراین در چاپ لباس‌هایی که مشکی یا رنگی هستند و همچنین پارچه‌هایی که الیاف طبیعی دارند، مانند تیشرت پنبه، می‌توانیم از پارچه نرم پشت چسب دار استفاده کنیم.

ملزومات مورد نیاز برای چاپ تیشرت مشکی به کمک پارچه نرم پشت چسبدار

  1. دستگاه پرس حرارتی صفحه تخت؛
  2. تیشرت مشکی؛
  3. پارچه نرم پشت چسبدار در ابعاد متناسب با تیشرت (A3 یا A4)؛ اگر شما به ابعاد کوچکتری نیاز دارید می توانید به کمک قیچی آن را برش بزنید.
  4. چسب و کاغذ نسوز؛
  5. طرح پرینت گرفته شده به صورت آینه ای (دقت داشته باشید که برای پرینت طرح حتما از کاغذ چاپ سابلیمیشن، جوهر مخصوص سابلیمیشن و پرینتر جوهر افشان استفاده کنید.)

برای مشاهده و سفارش ملزومات چاپ سابلیمیشن بر روی لینک روبرو کلیک کنید. ملزومات چاپ سابلیمیشن

مراحل چاپ تیشرت مشکی با پارچه نرم پشت چسب دار

ابتدا تیشرت مشکی را بر روی یک سطح کاملا صاف پهن کنید. اگر پرز یا هر ذره دیگری بر روی لباس وجود دارد حتما ابتدا آن را تمیز نمایید. در غیر این صورت، می‌تواند مانع اتصال مناسب پارچه نرم به تیشرت شود. سپس پارچه نرم را در محل مناسب بر روی تیشرت قرار دهید. اگر طرحی که پرینت گرفته‌اید دارای قسمت‌های سفید اضافی است، ابتدا با قیچی از لبه طرح برش بزنید؛ بر روی پارچه نرم قرار داده و به کمک چسب نسوز فیکس کنید. اکنون نوبت تنظیم دما و زمان دستگاه پرس حرارتی است. اگر دستگاه شما تک دما است، دما را بر روی 180 درجه سانتی‌گراد یا 360 درجه فارنهایت تنظیم کنید. مدت زمان چاپ نیز 140 ثانیه خواهد بود. اما اگر برای دستگاه شما دو دمای اولیه و ثانویه تعریف شده است، دمای اولیه را 359 و دمای ثانویه را 360 درجه فارنهایت تنظیم کنید. مدت زمان چاپ نیز 120 ثانیه می‌باشد. پس از رسیدن دستگاه به دمای مورد نظر، تیشرت را به آرامی بر روی صفحه تخت قرار دهید و تمام قسمت‌های تیشرت مشکی را با کاغذ نسوز بپوشانید. دستگاه را ببندید و دکمه استارت را بزنید. پس از اتمام فرآیند چاپ و شنیدن صدای بوق، دستگاه را باز کنید. دقت داشته باشید که کاغذ را بلافاصله از روی تیشرت جدا نکنید. ابتدا کمی صبر کنید و سپس به آرامی از لبه های کار کاغذ را جدا کنید (اقدام سریع برای جدا کردن کاغذ می‌تواند پارچه نرم را نیز از تیشرت جدا کند.).

نکات:

  1. همیشه کمی اختلاف رنگ بین تیشرت مشکی و رنگ مشکی موجود در طرح وجود خواهد داشت.
  2. فشار دستگاه باید در حد مناسب باشد. در غیر این صورت در طی فرآیند چاپ، سبب ایجاد اختلاف رنگ بین بخش های مختلف تیشرت خواهد شد.

مطلب دیگری که قصد مطرح کردن آن را داریم، آموزش چاپ تیشرت مشکی با کاغذ ترانسفر است. این کاغذ، نوعی کاغذ برچسبی است که بستر سفید رنگ مناسب برای چاپ سابلیمیشن را فراهم می کند.

چاپ روی تیشرت مشکی با کاغذ ترانسفر

برای چاپ روی تیشرت مشکی با کاغذ ترانسفر ابتدا باید طرح را به کمک پرینتر و جوهر معمولی (نه سابلیمیشن) و به صورت مستقیم (نه آینه‌ای) بر روی کاغذ ترانسفر پرینت بگیرید. سپس دستگاه را تنظیم کنید. دمای مورد نیاز 200 درجه فارنهایت (100 تا 120 درجه سانتی‌گراد) و زمان 10 تا 15 ثانیه است. پس از رسیدن دستگاه به دما، تیشرت را بر روی صفحه تخت پهن کنید. برچسب پشت کاغذ ترانسفر را به دقت جدا کرده و طرح را در جای مناسب بر روی تیشرت قرار دهید. یک کاغذ نسوز بر روی تمامی قسمت‌های تیشرت مشکی بگذارید. دستگاه را بسته و دکمه استارت را بزنید (برخی از دستگاه‌ها به صورت اتومات پس از بستن درب شروع به کار می‌کنند).

نکات:

  1. در چاپ با کاغذ ترانسفر امکان برش طرح به فرم دلخواه وجود دارد.
  2. برای شستشوی تیشرت چاپ شده با کاغذ ترانسفر باید حتما لباس را به صورت برعکس داخل ماشین لباسشویی قرار دهید.

ممنون که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید. برای آشنایی بیشتر با آموزش چاپ روی تیشرت سابلیمیشن، می توانید در صفحه آموزش چاپ سابلیمیشن، ویدئوی مربوط به آموزش چاپ بر روی تیشرت سفید را نیز مشاهده نمایید.

 

با ما در ارتباط باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.